Cargoinspect.nl
WordPress Multisite

portfolio Meij Design & Survey wordpress multisite

 

Een WordPress multisite is handig als je meerdere domeinnamen hebt, welke elk met zijn eigen taal. Dit is speciaal voor SEO doeleinden.Deze WordPress multsite heeft 3 domeinnamen die naar deze multi website wijzen en zo zal Google ze ook tonen in zijn zoekresultaten. Het zijn dan ook 3 verschillende websites:

  1. cargoinspect.nl —-> shipinspect.eu/cargoinspect (ander onderwerp)
  2. shipinspect.eu —-> shipinspect.eu (Engelstalig)
  3. shipinspect.nl —–> shipinspect.eu/nl (Nederlandstalig)

Dit kun je dus ook doen met bijvoorbeeld de extensie .de voor Duitstalig. Het voordeel hiervan is dat Google in Duitsland de extensie .de voorrang geeft op de extensie .eu. En in Nederland is dit het geval voor de extensie .nl

Het tweede voordeel van deze WordPress multisite is dat je per bladzijde kunt aangeven naar welke bladzijde hij moet verwijzen in een andere taal. Je hebt dus geen algemene vlag die altijd naar de hoofdpagina wijst, waarna de bezoeker maar weer de juiste pagina in zijn taal moet zoeken.

Door deze setup heb je ook geen abonnement nodig op een vertalings plugin en zij alle dashboards ook daadwerkelijk in de taal van het land.

Het laatste voordeel is natuurlijk dat je onderhoud super handig wordt. Thema’s en plugins worden maar 1 keer geüpload en worden centraal beheerd en geüpdate.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on tumblr
Tumblr
Gilles van der Meij

Gilles van der Meij

Mijn naam is Gilles. Ik ben eigenaar van het WordPress ontwerp kantoor in hartje Delft. Ik ontwerp nieuwe websites voor bedrijven en ik heb een online WordPress cursus gemaakt voor jou.

Stuur hier je mail


Gilles web developer meij web design delft
zakelijke website laten maken in Delft met WordPress

KVK : 65123581
BTW: NL002145693B81