Cargoinspect.nl
WordPress Multisite

portfolio Meij Design & Survey wordpress multisite

 

Een WordPress multisite is handig als je meerdere domeinnamen hebt, welke elk met zijn eigen taal. Dit is speciaal voor SEO doeleinden.Deze WordPress multsite heeft 3 domeinnamen die naar deze multi website wijzen en zo zal Google ze ook tonen in zijn zoekresultaten. Het zijn dan ook 3 verschillende websites:

  1. cargoinspect.nl —-> shipinspect.eu/cargoinspect (ander onderwerp)
  2. shipinspect.eu —-> shipinspect.eu (Engelstalig)
  3. shipinspect.nl —–> shipinspect.eu/nl (Nederlandstalig)

Dit kun je dus ook doen met bijvoorbeeld de extensie .de voor Duitstalig. Het voordeel hiervan is dat Google in Duitsland de extensie .de voorrang geeft op de extensie .eu. En in Nederland is dit het geval voor de extensie .nl

Het tweede voordeel van deze WordPress multisite is dat je per bladzijde kunt aangeven naar welke bladzijde hij moet verwijzen in een andere taal. Je hebt dus geen algemene vlag die altijd naar de hoofdpagina wijst, waarna de bezoeker maar weer de juiste pagina in zijn taal moet zoeken.

Door deze setup heb je ook geen abonnement nodig op een vertalings plugin en zij alle dashboards ook daadwerkelijk in de taal van het land.

Het laatste voordeel is natuurlijk dat je onderhoud super handig wordt. Thema’s en plugins worden maar 1 keer geüpload en worden centraal beheerd en geüpdate.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Gilles van der Meij

Gilles van der Meij

Mijn naam is Gilles. Ik ben eigenaar van het WordPress ontwerp kantoor in hartje Delft. Ik ontwerp nieuwe websites voor bedrijven en ik heb een online WordPress cursus gemaakt voor jou.

Deel dit artikel :)

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Advertentie
snel wordpress thema Astra
Astra WordPress thema
Advertentie
knop om plugin Elementor te downladen
Elementor om zelf een mooie website te ontwerpen
Advertentie
rankmath
De SEO plugin van 2021
Advertentie
Multilingual WordPress

De laatste blogs

mijn positie in Google behouden met nieuw website ontwerp

Positie in Google behouden met een nieuw ontworpen website (re-design)

Bij een nieuwe website je positie in Google behouden is belangrijk om de toevoer van nieuwe klanten te blijven garanderen. Om niet uit Google’s ranking te vallen., moet je de oude website pagina’s stuk voor stuk doorlinken met een 301. Zo voorkom je de 404’s, het verliezen van je backlinks en het verlies van je interne link waarde. En daarmee voorkom je een grote daling in Google.

Lees verder »