WordPress Website Vragen

???????????????????????????????????

 & Antwoorden

???????????????????????????????????

Vragen over Meij webdesign diensten

Ja alles zit erop en eraan. Je homepagina / je service pagina’s en je contact pagina. Verder gebruik ik een SEO plugin om je website alvast goed zichtbaar te maken. Ook kun je kiezen voor een JSON script die Google vertelt waar je bedrijf zit en hoeveel reviews je al hebt.

Daarnaast installeer ik een security plugin om je website veiliger te maken.

Ik werk met professionele thema’s. Dit zijn betaalde thema’s waar een levenslange update door de leverancier op zit. Dit is dus een betere keus dan zo maar een gratis thema kiezen omdat je dan niet zeker bent van de toekomstige updates. Krijg je geen updates dan doet je website het over een paar jaar niet meer of je wordt gehackt.  

Naast de professionele thema’s heb je ook de keuze voor de Elementor plugin.  Ik bouw je website dan helemaal op maat voor je op. De vier mogelijkheden staan op deze pagina beschreven: https://meijwebdesign.nl/website-laten-maken-delft/ 

Ik host websites bij 2 soorten hostingpartijen. De shared hosting en de snelle hosting met eigen IP. Je kunt ook met je eigen hostingpartij aankomen. Dan zet ik je nieuwe website daar op je domeinnaam

Ja natuurlijk kun je een onderhoudscontract bij me afnemen. Naast het onderhoud krijg je ook nog wat pro plugins cadeau. Je kunt op deze pagina er alles over lezen

Nee, je ben vrij om dit helemaal zelf te regelen. Natuurlijk krijg je wel wat extra’s als je wel voor een onderhoudscontract kiest.

Natuurlijk!  Je kunt me altijd bellen, een what’s app of een email sturen. Verder werk ik vanuit een kantoor in de binnenstad van Delft. Bij vragen kun je altijd even langswippen.

Ja natuurlijk. Ik ben per uur in te huren. Ik kan een gekocht thema voor je instellen, een plugin voor je instellen. Je gehackte website schoonvegen. Bijna alles wat met je WordPress website te maken heeft, kan ik voor je oplossen.

Als je begint met WordPress website

Jazeker. WordPress is zeer geschikt om pagina’s toe te voegen. Als eenmaal de templates zijn gemaakt, kun je deze hergebruiken voor nieuwe pagina’s. Zo weet je zeker dat ook deze mooi worden. 

Veranderingen aan het menu is met een paar klikken klaar. En kan altijd doorgevoerd worden. Zorg wel dat je dit beperkt tot de meest belangrijkste diensten. Anders stap je over op een mega menu. Het opzetten hiervan kost wel wat tijd maar daarna spreekt het voor zich.

Een CMS staat voor Content Management Systeem. Het is er op gericht om veel berichten te genereren op een overzichtelijke manier.

Veelal is dit handig voor een blog waar je verschillende categorieën aanmaakt. Een blog is de manier om aan Content Marketing te doen. Je zou WordPress in dit geval ook een Content Marketing Systeem kunnen noemen.

Doordat WordPress ingericht is als een CMS wordt deze ook vaak gebruikt als een webshop. Daar waar je veel product categorieën en product tags  gebruikt.

 


WordPress is makkelijk uit te breiden met een contact pagina of een webshop.

WordPress is makkelijker te optimaliseren voor de zoekmachine zoals Google. De kans is dus groot dat je hoger met een WordPress website scoort dan met een hand gecodeerde website.

De oprichter van WordPress.com heeft WordPress ontwikkeld. Dit programma is gratis ter beschikking gesteld. Ontwikkelaars van WordPress.com helpen hier nog steed aan mee.

WordPress.com is de marketing website van de ontwikkelaar. Je kunt daar een gratis blog neerzetten. Maar je bent erg beperkt in wat je kunt doen met je website. Zo zijn alle thema’s en plugin’s gereguleerd door het platform.

Bij WordPress.org ben je vrij om het programma te gebruiken. Je moet nu echter wel een domeinnaam en hostingpartij aanschaffen.  

Bij beide moet je echter de website nog steeds zelf inrichten. Als webdesigner kan ik je bij beide helpen. Ik denk echter dat de WordPress.org een goedkopere variant is dan de WordPress.com. Daarnaast kun je er bijvoorbeeld ook een webshop mee bouwen. 

 1. Domeinnaam, vanaf €4,- per jaar
 2. Hostingpartij, vanaf €0,50 per maand
 3. WordPress, gratis
 4. WordPress thema, gratis of betaald
 5. WordPress plugin’s, gratis of betaald

Wat is Hosting en waar let je op

Ik gebruik sinds 2016 hosting bedrijf Vimexx Hiervoor heb ik 2 andere hosting partijen gebruikt. Verder zie ik bij klanten ook de verschillende hostingpartijen voorbij komen. 

Vimexx heeft een snel en goed support team 

Voordeel is dat de servers van Vimexx gebruik maken van SSD geheugen, dus 6-20 keer sneller dan normale hosting bedrijven.

Het SSL certificaat is gratis.

Ze hebben een goedkopere variant van 0,45 euro per maand als je slecht 1 website hebt.

Je krijgt standaard meer opslagruimte. Wat makkelijk is als je af en toe een back-up maakt. Ook foto’s en video’s gebruiken veel van je opslagruimte.

Vaak geven ze het 1ste jaar een domein naam voor 1 euro, waardoor je opstart hosting / domein kosten heel laag worden.

Een hosting bedrijf heeft servers en op 1 van die servers huur je wat geheugen.

In principe kun je van je eigen computer een server maken. Je gaat dan zelf je website hosten. Hier zitten echter zoveel technische aspecten aan, dat dit voornamelijk voor de hobbyist is weggelegd. En die specialisten verhuren dan mettertijd wat ruimte aan anderen en worden een hosting bedrijf.

In de hosting business heb je veel re-sellers. Deze her-verkopers zijn eigenlijk tussen personen tussen jou en het hostingbedrijf. Het grote nadeel is dat elke keer je een vraag hebt deze twee stappen nodig heeft voor een antwoord. Veel web ontwikkelaars doen dit. Een pakket via een re-seller zou ik altijd afraden. De support is namelijk een stuk slechter en ten tweede ben je duurder uit.

Dus dan maar onderzoek doen naar een echt hosting bedrijf. Wel in Nederland zijn er genoeg en waarschijnlijk is dit wel het eerste punt.

Een hostingpartij maakt gebruikt van computers. Dit zijn de servers.

De server moet zo dicht mogelijk bij je klanten staan.

Hij lijkt zo logisch. Een website die op een server in de USA staat zal er langer over doen om je website te laten zien in de computer van je klant dan een website die op een server in Nederland staat.

Je browser in je computer, zoals b.v. Explorer, Chrome of Safari zal vershillende keren met de server van het hosting bedrijf moeten communiceren voordat alle files gedownload zijn. Soms wel 20 keer. Hierdoor is de afstand dus van cruciaal belang.

Denk maar aan een kabel die in de oceaan ligt en waardoor de verbinding verloopt. Het is logisch dat er bij 4000 kilometer wel wat meer vertraging is dan bij 100 kilometer. Zeker als dit 20 keer gebeurt.

Een trage website is niet leuk voor je bezoeker. Ook Google vindt het niet leuk en daarom is dit een puntje voor je zoekmachine optimalisatie.

Heb je een internationaal bedrijf met je klanten wereld wijd, dan kun je ook hosting bedrijven vinden die wereld wijd steunpunten heeft voor je website. Een goed voorbeeld hiervan is SiteGround.

Voor de meeste ondernemers in Nederland geldt echter dat hun klanten om de hoek wonen. Zoek dus een hosting partij met de servers in Nederland. Vimexx is hier een goed voorbeeld van.

HTTPS zorgt voor beveiliging van de gegevens die over het internet worden gestuurd.

Met de HTTPS wordt de boodschap die je klant verstuurd vanaf zijn computer naar de de server versleuteld. Hierdoor kunnen de gegevens van je klant die de door de kabels gaan niet worden onderschept of gelezen.

Voor een HTTPS heb je een SSL certificaat nodig. De kosten van een SSL certificaat starten vanaf ongeveer 0 euro /per jaar (dit is zo bij Vimexx) Veel hosting partijen gebruiken echter andere certificaten en vragen dan een bedrag hiervoor.

De SSL certificaten hebben een grote variatie in prijs. De prijsverschillen in het certificaat zitten niet in de encryptie maar in het verifiëren van eigenaar.

Dit heb je eigenlijk niet nodig omdat dit in Nederland ook door de KvK wordt gedaan.

Toch zijn er bedrijven die voor de groene balk kiezen. Deze valt natuurlijk op en kan door je klant als nog betrouwbaarder aangemerkt worden.

Hier zijn heel veel verschillende prijsklassen in en de informatie is wat chaotisch. De prijzen lopen tussen de 10 en 1000 euro per jaar.

De website sslcertificaten.nl  heeft een makkelijke wizard.

Zelf volg ik bedrijven als Google en die heeft geen groene balk. Google geeft prioriteit aan HTTPS pagina’s dus betere ranking in zoek resultaten.

Vroeger had je eigen IP adres nodig als je een SSL certificaat aanschafte. Dit is niet meer zo.

De meeste bedrijven gebruiken dus geen eigen IP adres

Bij de hosting bedrijven kun je kiezen voor een pakket met 1 domeinnaam of met 5 of met oneindig.

De meeste mensen zullen natuurlijk met 1 domein naam al meer dan voldoende hebben.

Ook de sub domeinen worden vaak apart aangeduid in de verschillende pakketten. Sub domeinen worden nog vaak door grotere sites gebruikt dus 2 subdomeinen tot je beschikking kan geen kwaad.

Op een sub domein kun je bijvoorbeeld de Engelse variant van je website zetten. Of je zet er bijvoorbeeld een heel andere website op het subdomein.

Bij de hosting bedrijven is hier veel verschil in de verschillende pakketten.Dit kan variëren van 1 tot 5 domeinnamen tot oneindig.

De meeste ondernemers zullen natuurlijk met 1 domein naam al meer dan voldoende hebben.

Ook de sub domeinen worden vaak apart aangeduid in de verschillende pakketten. Sub domeinen worden nog vaak door grotere sites gebruikt dus 2 subdomeinen tot je beschikking kan geen kwaad. Op een sub domein kun je bijvoorbeeld de Engelse variant zetten. Of je zet er bijvoorbeeld documenten die moet meteen gevonden mogen worden.

Dit hangt van je domein namen af. Heb je bijvoorbeeld 5 domein namen, dan wil je voor elke naam een eigen MySQL bank.

Een WordPress site slaat bijvoorbeeld al hun pagina’s op in de MySQL bank. Maar ook de data van je klanten worden hier opgeslagen. Deze data bank is dus het hart van je website en soms bedrijf.

Een regelmatige back-up van deze databank is dus een vereiste.

Bij een subdomein staat er een naam dan een punt en dan je eigenlijke domein dus b.v. https://seo.meijwebdesign.nl

Hierbij is “seo”  een subdomein van het hoofddomein “meijwebdesign.nl”.

Met een kleine website is 100 MB als start geheugen al genoeg. Aangezien je alleen getypte data en wat foto’s kwijt wilt.

Als je video’s wilt gaan opslaan dan moet je rekening houden met 100MB voor 5 minuten video. In dat geval heb je dus veel ruimte nodig. De meeste bedrijven gebruiken voor de promotie video’s natuurlijk een site als YouTube of Videmeo. Dit kost dan geen hosting geheugen, geeft je links naar je site en YouTube is ook nog eens een grote zoekmachine.

De hosting bedrijven verschillen hier heel erg in. Voor een beginnende website zou ik 1 GB als minimum aanhouden al zou je voor het eerste jaar waarschijnlijk genoeg hebben aan 500MB. 

Wat vergeten wordt is dat een back-up plugin je website in principe groter maakt. 

Ook je email verkeer kan een belangrijk deel zijn. Email gebruikt namelijk hetzelfde geheugen. Ontvang je veel foto’s? Dan zul je snel aan je maximale geheugen zitten.

Ook hier geldt dat je voor een beginnende site niet veel nodig hebt. En mocht je onverhoopt toch meer nodig hebben, dan heb je het geluk van een goed lopende site met veel bezoekers.

Als je genoeg bezoekers om kunt zetten in klanten dan is een upgrade van je hostingpakket zo geregeld.

FTP is een protocol om je computer met je server te laten communiceren. Je kunt via dit protocol documenten gemakkelijk, overzichtelijk en snel heen en weer uploaden en downloaden.

Met 1 FTP heb je voorlopig voldoende. 

Waarschijnlijk wel. Het is handig om al deze installatie met 1 klik. Maar in principe kun je de WordPress ook met de FTP uploaden.

Dit handmatige uploaden is echter dusdanig ingewikkeld dat dit niet geschikt is voor de beginner.

Doordat een WordPress site gebruik maakt van PHP en een database mySQL is een Linux webhosting pakket de voor de hand liggende keuze.

Een Windows hosting pakket kan niet voor een WordPress site worden gebruikt, is duurder en heb je alleen nodig als je bijvoorbeeld een Access database gebruikt.

FTP toegang, HTML en JavaScript wordt zowel door Windows als door Linux ondersteund.

Persoonlijk denk ik niet dat er nog hostingbedrijven zijn die geen PHP in hun pakket hebben. 

Hoewel sommige hosting bedrijven schrijven dat hun servers gespecialiseerd zijn in WordPress, lijkt dit meer een marketing verhaal dan een technische. Bij sommige hosting bedrijven betaal je zelfs meer als je een WordPress pakket neemt. Ook dit lijkt veel op een marketing sprookje aangezien een gewone website ook PHP elementen zal hebben om interactief met de klant te kunnen zijn.

Hosting bedrijven geven hier geen cijfers over. Het zal wel net zoiets als met je normale computer zijn.

De nieuwste en duurste is vaak ook de snelste. Daarnaast is eeen hosting met SSD schijven altijd sneller dan eentje met een normale harde schijf.

Algemene website ontwerp vragen

Een domein naam is erg persoonlijk en het vertegenwoordigt je bedrijf. Een korte naam die makkelijk te onthouden is, heeft vaak de voorkeur. Gewoon je bedrijfsnaam is natuurlijk het beste. Qua SEO aspect maakt het niets uit. Alleen je klant moet de naam kunnen onthouden.

Waar je verder op moet letten:

 • Zijn je klanten alleen in Nederland dan volstaat de extentie .nl
 • Zijn je klanten wereldwijd dan heb je de extensie .com of .eu nodig
 • Nu zijn er veel nieuwe extenties op de markt gekomen, maar of dat nu echt vriendelijk is voor de zoekmachine is mij niet duidelijk
 • De gekozen naam eerst even testen in Google om te zien of je veel concurrentie hebt die op die naam lijken ( bijvoorbeeld een bedrijf uit Engeland met dezelfde naam maar eindigend op een andere extentie )
 • De gekozen naam even checken in YouTube, Google plus, Facebook en gmail. Het zou mooi zijn als je dezelfde naam overal kunt gebruiken.
 • De meeste hosting bedrijven hebben een zoekfunctie om te zien of de gekozen naam nog beschikbaar is
 • Je kunt de naam bij je eigen hosting bedrijf vastleggen. Sommige geven een korting op de naam het eerste jaar
 • Afhankelijk van de extensie kost een naam tussen de 10 en 18 euro per jaar

WordPress is een open source programma geschreven met PHP, HTML5 en CSS3.

Het is ooit eens ontwikkelt voor de blogger en is voor de blogger nog steeds de no.1 programma wereldwijd. Sinds enkele jaren is het zover doorontwikkeld dat het tegenwoordig voor bijna elk bedrijf gebruikt kan worden.

Tegenwoordig met zoveel concurrentie op de web is een blog voor elk bedrijf een must uit marketing en SEO oogpunt. Ieder bedrijf die maar weinig woorden besteden aan hun website laat een grote mogelijkheid van promotie liggen.

Elke blog pagina wordt namelijk gebruikt om je kennis te etaleren, dit geeft je autoriteit bij de klant. In elke pagina kun je andere woorden als hoofdthema gebruiken, zodat je website hoger komt voor meerdere zoektermen.Dus wat zijn dan de pluspunten van WordPress:

Gratis programma die makkelijk te gebruiken is

Je kunt WordPress alleen toevoegen als blog of als hoofd website

Het maken van nieuwe pagina’s is gemakkelijk

Toevoegen van video uit b.v. YouTube is simpel

Het wisselen van Thema’s is makkelijk

Vele gratis plugins beschikbaar

De UX trend is dat alleen bureau’s een thema ontwikkelen en deze dan verkopen. De reden is vrij simpel: voor een thema heb je een artiest en een codeerder nodig. Daarnaast moet je op de hoogte zijn van de laatste SEO en veiligheids technieken. Gezin het aantal uren dat hierin gaat zitten is het kopen van een thema door een klant de beste keus.De klant betaalt nu niet meer de honderd manuur, maar slecht 1 of 2 manuren. Dus de klant krijgt een goed door ontwikkelt en getest thema voor een laag bedrag, terwijl de ontwikkelaar er ook winst op kan maken door er veel te verkopen. Een win-win situatie dusAl ben ik van mening dat een gratis Thema van WordPress mogelijk voor de eerste paar maanden te gebruiken is, denk  ik dat een professioneel ontwerp van een bureau vele malen beter overkomt. Zeker als je weet dat een ontwerp nog geen honderd euro kost, kan dit al bijna geen drempel meer zijn.

Elk professioneel ontworpen site ziet er goed uit, het heeft body. Dit betekent dat de imago van uw bedrijf ook er beter van wordt. Uw bedrijf komt mprofessioneler en betrouwbaarder oven. Verder zijn mensen eerder geneigd om een mooie pagina te delen via de sociale media zoals LinkedIn, Google plus en Facebook. En dat is tenslotte gratis marketing.

Ik gebruik de Thema’s van StudioPress in de pakketten die ik aanbied. StudioPress heeft met haar 205000 klanten en 30 ontwerpen wel aangetoond dat ze tot de wereld top behoren. Door zoveel klanten is de kans op een beveilingsbug  of andere bug in je ontwerp erg klein. En een betrouwbaar ontwerp is toch wel 1 van de prioriteiten op het web.

 • Prijs is laag, omdat elk ontwerp meerdere keren wordt verkocht
 • Responsief en mobiel-vriendelijk, een must voor Google’s zoek index
 • Gecodeerd met HTML5, de nieuwste vorm van code en o.a. goed voor video, audio
 • Geoptimaliseerd voor zoekmachines (SEO), door de goptimaliseerde code laadt uw website sneller
 • Updating is veilig en simpel, gegarandeerd door uitgebreide testen van StudioPress
 • Veilig, best mogelijke veiligheid door de  extra laag van het Genesis Framework
 • Meeste thema’s zijn klaar voor adverteerders
 • Meeste thema’s hebben reacties met Gravatar integratie
 • Meeste thema’s hebben uitgelichte foto’s mogelijkheid
 • Thema’s hebben meerder opties in opmaak and kleuren schema
 • Thema’s hebben verschillende pagina’s functies: home, blog, landing pagina’s
 • Het wisselen van thema is simpel
 • Oneindige support door StudioPress *
 • Oneindige updates door by StudioPress *
 • StudioPress heeft eigen ontworpen exclusieve plugins voor sociale knoppen
 • Responsief
 • HTML 5
 • 1/2/3 columns
 • Wat voor soort business
  • blog
  • lijst van b.v. huizen, schildereijen
  • krant of weekblad
  • landings pagina nodig
 • Wil je een contact formulier (plugin)
 • Wil je een email subscriber (plugin)
  • email via mail chimp
  • email via je website
  • google feedburner
 • Koop je professioneel thema
 • Heb je al een logo
 • De maat van de foto’s ( b.v. 740 x 400 pixels en 50 Kb voor dit thema )

Het aanmelden bij zoekmachines is niet verplicht, maar is waarschijnlijk wel de kickstart voor je website. Zoekmachines werken met spiders, dus spinnen die door het web kruipen. Ze volgen daarbij de links van website naar website. Een nieuwe website heeft geen links dus kan gezien worden als een eilandje. De spinnen van de zoekmachines zullen je website helaas niet vinden.Hier is de volgende oplossing voor: meld je aan bij Google Webmaster en Bing Webmaster. Even registreren, daarna krijg je een link die je op je website op root van je server moet zetten. Zodra dit geverifieerd is, maak je een sitemap en laad je die bij deze twee webmasters. Google en Bing weten nu dat ze de spin naar je website moeten sturen.De spin komt terug met een aantal gevonden pagina’s en Google en Bing laten je daarna weten hoeveel van die pagina’s er in hun index worden opgenomen. Klaar is kees.

Hieronder een kort lijstje, begin alvast maar met je gmail account

Google webmaster, Gmail account
Bing webmaster
Google analytics, Gmail account
Google plus, Gmail account
Facebook page
YouTube channel, Gmail account

Ik gebruik voor deze website de server hosting Vimexx Het pakket is geschikt voor je WordPress installatie door het gebruik van SSD geheugen. Op het moment gebruik ik het pakket 4.49/maand waar ik 5 domeinen op kwijt kan. Ze hebben al een simpel pakket vanaf 0,45 cent per maand, inclusief de snelle SSD schijf en een SSL certificaat voor je beveiligde verkeer over het web met de https.

TIP: Als je ook nog een domeinnaam nodig hebt, begin dan daarmee en kies daarna pas je hostingspakket

( Er is ook WPengine hosting. Hiermee krijg je een WordPress website thema van StudioPress die snel is, automatisch onderhouden en beter beveiligd dan normale websites. Alleen de prijs begint bij €35,- per maand Ga naar StudioPress hosting )

 Vimexx en StudioPress hosting zijn een affiliate links