Online Cursus WordPress Soofos

Is een online cursus WordPress iets voor jou? Het grote voordeel van online een cursus volgen is dat je direct kunt beginnen. Je kunt die video’s bekijken waar jij aan toe bent. Je kunt ze pauzeren zodat je het na kunt doen.

In deze online cursus WordPress leer je:

  • Installeren van WordPress
  • Aanmaken email adres
  • Kant en klare layout downloaden en aanpassen
  • Menu + pagina maken 
  • Uploaden van thema’s / plugins
  • Zelf een lay-out uitwerken met Gutenberg & Elementor
  • Snelheid van je website goed houden
  • SEO basis beginselen
  • Backup maken

Met deze cursus bouw je snel een website met de gratis tools Astra en Elementor.  Na de cursus ben je in staat bent om elke WordPress pagina aan te aan te passen.  Met zowel Gutenberg / ELementor / en CSS.

WordPress basis uitleg

Kennis voor een complete website

Uitleg van het dashboard

In hoofdstuk 1 installeren we WordPress en maken we een email adres aan. In hoofdstuk 2 wordt het dashboard uitgelegd. Hoe je alles instelt. Zoals bijvoorbeeld het menu aanmaken. Of het aanmaken van een pagina. Verder installeren we een website layout met een plugin (zie in de gratis les 2.2.02 wat het eindresultaat is).

Werken met Astra en Elementor

In hoofdstuk 2 wordt het gratis thema Astra uitgelegd. Hoe je het instelt en hoe je de header (gratis les 2.11) en footer aanpast met kleuren / logo's en menu's. Daarnaast passeert de WordPress editor Gutenberg. Hoofdstuk 4 is helemaal gewijd aan de page builder Elementor. Voor een indruk bekijk je de gratis les 4.4

Instellen van 10 plugins

Hoofdstuk 3 gaat over 10 plugins.Wat het is - welke belangrijk zijn - en hoe je ze instelt. Onder andere SEO - beveiliging - backup - versnellen van je website komen hier aan de orde. De gratis les 3.2 gaat over de beveiliging.

WordPress Onderhoud en SEO

Kennis als de website klaar is

Onderhoud van WordPress

Updaten van je website. Het maken van backups. Leren waar alle folders en data zich bevindt. In hoofdstuk 2 kom je backup plugins tegen en in hoofdstuk 9 gaan we nog wat dieper hierop in

SEO

Met de plugin van Yoast wordt je website beter gevonden door je klanten. Je krijgt daarom meer bezoekers op je website. In hoofdstuk 2 wordt het gebruik van Yoast in 2 lessen uitgelegd

Voor de gevorderde WordPress gebruiker:

Gevorderde kennis

Responsief maken

De meeste bezoekers bekijken je website op de mobiel. Bekijk hoe je dingen aanpast voor de mobiel (voor de gevorderde gebruiker). 

WordPress Webshop

Met de plugin van Woocommerce zet je makkelijk een webshop op. Hier de uitleg hoe je deze plugin gebruikt

HTML en CSS code

Krijg de basisbeginselen over coderen en begrijp hoe je website is opgebouwd (voor de gevorderde gebruiker).

Op dit Nederlandse e-learning platform Soofos zijn al ruim 40.000 cursisten actief! Het platform is in 2015 als start-up begonnen en groeit razend snel. Naast de online WordPress cursus kun er ook cursussen voor fotobewerking met Affinity, Adobe of Gimp vinden. Of natuurlijk zelf tekenen of een folder maken met Affinity of Adobe.
Scroll naar boven