cursus WordPress Delft

Cursus WordPress Delft

Deze cursus WordPress Delft is voor die mensen die niet uren op YouTube willen zoeken naar thema’s, plugins of hoe jee een ontwerp er mooi uit laat zien.

Heb jij al een eigen ontwerp geschetst? En wil jij deze omzetten naar een WordPress website. Kom dan langs en we bouwen samen jouw website. Natuurlijk moet je thuis nog steeds veel doen. Maar leercurve is veel sneller.

We gebruiken Elementor in deze cursus website bouwen. Wil je echter met Gutenberg bouwen, dan kan dat ook.

Tijdens de cursus krijg je veel tips tijdens het bouwen! Maak gerust aantekeningen. De cursus is 1 op 1 zodat er alle tijd is voor jouw website en vragen.

Cursus WordPress Delft: inhoud

De WordPress cursus bestaat uit 2 dagen van 5 uur. De cursus is hand-on. We bouwen direct jouw ontwerp om naar een WordPress website.

Er zijn twee dagdelen per dag: 08:45 – 12:00 en 12:30 – 14:15. Dus 5 uur per dag. Over 2 dagen duurt de cursus website bouwen dus 10 uur. 

Jouw voorbereiding: 

DAG 1 cursus - 5 uur

Meestal beginnen we met de website zoals jij die voor ogen hebt. Handig is dus als je als je al een schets hebt gemaakt. Waar komen de foto’s, waar komt de tekst. Waar komt het menu enz. De cursus is hands-on en tijdens de bouw komen verschillende zaken aan de order:

WordPress Dashboard

Sommige onderdelen hebben een lastige naam en dan zijn ze vaak ook nog eens in het Nederlands vertaald.  IN het dashboard kun je bij alles wat er in je website gebeurd. Dus de achterkant. Ook de customizer / aanpasser komt ter sprake.

WordPress editor Gutenberg 2023

WordPress heeft een heel nieuwe editor. Deze wordt gebruikt als je een pagina maakt. We maken dan ook een keus of we hier mee gaan werken of dat we een pagebuilder zoals Elementor gaan gebruiken.

plug-ins & Thema installeren

Natuurlijk wil je een thema die blijft onderhouden. Ook in de toekomst. Ik laat je zien welke 2 ik altijd gebruikt. Verder laat ik je de plugins zien die ik gebruik en welke handig zijn voor jouw doel.

Het uiterlijk van je website

Het uitelijk gaan we aanpassen m.b.v. Elementor of met Gutenberg. Afhankelijk van wat jij wilt. Weet je het niet, dan gebruiken we Elementor. Deze is nog steeds een stuk eenvoudiger in gebruik.

DAG 2 cursus - 5 uur

Onderhoud van je website

Ik laat je zien wat dit inhoudt zodat je dit ook zelf kunt.

zoekmachine vriendelijk

Met de plugin van Yoast of Rank Math wordt je website beter gevonden in Google. Google search console aanmaken om je website aan te melden bij Google. Bing search console aanmaken om ook daar je website aan te melden. Wil je lokaal gevonden worden. Dan melden we samen je bedrijf bij Google business aan.

contact formulier

Je klanten willen natuurlijk contact met je opnemen. Dit doen ze via whatsapp, telefoon, email. Leer hoe je dit klikbaar maakt. Wil je een formulier? Daar is natuurlijk ook een plugin voor.

antwoord op al je vragen

We bouwen verder aan je website en ik beantwoord al je vragen.

Prijs:

De prijs van deze cursus WordPress Delft is 25 euro per uur (ex. btw). Van te voren spreken we een vaste prijs en datums af.

Ook achteraf kun je met vragen blijven komen! Mijn kantoor is in centrum Delft en tijdens werkdagen kun je tussen 09:00 – 12:00 gewoon binnenlopen. Ik reken dan gewoon een uurloon. Afspraak maken mag ook.

webwinkel delft
Scroll naar boven