webwinkel studio

WordPress Kind Thema maken

child

Om de style te veranderen in je thema, heb je verschillende opties. Een van de opties is om hier een kind thema voor te gebruiken.

De style wordt geschreven met behulp van een CSS style file. Je kunt welliswaar nog steeds style direct in de HTML file schrijven, maar dit wordt toch wel een beetje als ouderwets gezien. Zeker nu elke website responsive moet zijn is het beter om maar gewoon in een css stylesheet te schrijven.

In de CSS leest de browser van boven naar beneden en het laatste wat hij leest wordt dan getoond. Met een kindthema wordt de nieuwe stylesheet dus na het originele thema geladen

Een paar jaar geleden was alleen een verwijzing met de css import genoeg en hoewel deze nog steeds werkt wordt er in de codex toch ook over een php function file gesproken als beste oplossing.
Zodra je wat verder komt in werken met WordPress, dan zul je mischien wel hooks en filters gaan gebruiken of zelfs widgetgebieden toevoegen. Dit alles kun je in de function php file regelen.

De code die ik copieer in de video komt van WordPress codex

Een screenshot toevoegen aan je kind thema

Je kunt het eenvoudigste een copy van de oorspronkelijke screenshot foto maken en deze dan wat tekst meegeven zodat je weet dat dit je kindthema is. Normaal gesproken is het toch alleen zichtbaar in je eigen administratie.
De naam van de foto is dan screenshot.png of screenshot.jpg

Code voor stylesheet en functions kun je het beste van de wordpress codex copieren

WordPress cursus links

Ik heb niet van elke video in deze cursus een bericht gemaakt, maar wel zijn alle video’s op 1 pagina verzameld.

Andere berichten zijn:

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Gilles van der Meij

Gilles van der Meij

Mijn naam is Gilles. Ik ben eigenaar van het WordPress ontwerp kantoor in hartje Delft. Ik maak nieuwe bedrijf websites. Maak je liever zelf je website? Ik geef een online WordPress cursus

De laatste blogs

beste lettertype voor je website

Lettertype kiezen voor je website

Het beste lettertype voor je website is afhankelijk van je bedrijf en wat je wilt uitdragen in je boodschap. Als je om je heen kijkt zul je merken dat een lettertype wordt gelinkt met een periode of een bedrijfstype. Een lettertype geeft emotie mee aan je tekst. Als je nieuw bent in het land van

Lees verder »
pagina kwaliteit PQ van je webpagina

Pagina kwaliteit (PQ) in Google

In 2021 heeft Google een SEO update uitgerold waarbij de pagina kwaliteit (PQ = page quality) van belang is. Bij een te lage kwaliteit van een pagina zal Google de pagina wel zien, maar niet opnemen in zijn zoekmachine index. Het niet opnemen in de index van Google betekent eigenlijk dat je pagina niet in

Lees verder »
Full site editor WordPress 5.9

WordPress 5.9 Full Site Editor

WordPress 5.9 is niet zo maar een kleine update. Nee, de lang aangekondigde full site editor (FSE) wordt hier geïntroduceerd. De FSE (full site editor) zie je alleen als het thema dit ook ondersteund. OP het moment van schrijven zijn dit er 45 van de 4500 gratis thema’s. Je kunt dit zien in de video.

Lees verder »
Scroll naar boven

WP Cursus online

Bekijk 4 gratis video’s van de online WordPress cursus.

In de cursus zet je een WordPress website op met gratis tools.