WordPress Kind Thema maken

Om de style te veranderen in je thema, heb je verschillende opties. Een van de opties is om hier een kind thema voor te gebruiken.

De style wordt geschreven met behulp van een CSS style file. Je kunt welliswaar nog steeds style direct in de HTML file schrijven, maar dit wordt toch wel een beetje als ouderwets gezien. Zeker nu elke website responsive moet zijn is het beter om maar gewoon in een css stylesheet te schrijven.

In de CSS leest de browser van boven naar beneden en het laatste wat hij leest wordt dan getoond. Met een kindthema wordt de nieuwe stylesheet dus na het originele thema geladen

Een paar jaar geleden was alleen een verwijzing met de css import genoeg en hoewel deze nog steeds werkt wordt er in de codex toch ook over een php function file gesproken als beste oplossing.
Zodra je wat verder komt in werken met WordPress, dan zul je mischien wel hooks en filters gaan gebruiken of zelfs widgetgebieden toevoegen. Dit alles kun je in de function php file regelen.

De code die ik copieer in de video komt van WordPress codex

Een screenshot toevoegen aan je kind thema

Je kunt het eenvoudigste een copy van de oorspronkelijke screenshot foto maken en deze dan wat tekst meegeven zodat je weet dat dit je kindthema is. Normaal gesproken is het toch alleen zichtbaar in je eigen administratie.
De naam van de foto is dan screenshot.png of screenshot.jpg

Code voor stylesheet en functions kun je het beste van de wordpress codex copieren

WordPress cursus links

Ik heb niet van elke video in deze cursus een bericht gemaakt, maar wel zijn alle video’s op 1 pagina verzameld.

Andere berichten zijn:

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Gilles van der Meij

Gilles van der Meij

Mijn naam is Gilles. Ik ben eigenaar van het WordPress ontwerp kantoor in hartje Delft. Ik maak nieuwe bedrijf websites. Maak je liever zelf je website? Ik geef een online WordPress cursus

De laatste blogs

Hoe schrijf je een verkooppagina?

Een verkooppagina schijven is eigenlijk een marketing op 1 bladzijde. Je kunt je verkoopverhaal in 3 hoofdstukken indelen. verzin een probleem overtuig je klant dat ze dat probleem hebben verkoop de oplossing als een product Verzin een probleem Als je uit een vliegtuig op 1 kilometer hoogte stapt en je komt er na een paar

Lees verder »
mijn positie in Google behouden met nieuw website ontwerp

Positie in Google behouden met een nieuw ontworpen website (re-design)

Bij een nieuwe website je positie in Google behouden is belangrijk om de toevoer van nieuwe klanten te blijven garanderen. Om niet uit Google’s ranking te vallen., moet je de oude website pagina’s stuk voor stuk doorlinken met een 301. Zo voorkom je de 404’s, het verliezen van je backlinks en het verlies van je interne link waarde. En daarmee voorkom je een grote daling in Google.

Lees verder »
Scroll naar top