WordPress cusus: WordPress op computer installeren

Om WordPress op je computer te installeren heb je een lokale host of server nodig. Dit is besproken in video 1 van deze WordPress cursus.

In dit deel 2 van de WordPress Cursus wordt het WordPress programma wordt gedownload van wordpress.org en op je computer geïnstalleerd.

Ook wordt de mySQL even geopend om te zien wat daar gebeurd en hoe je daar een database aanmaakt.
In de video zijn de volgende stappen zien:

 • download originele WordPress programma
 • Maak in je lokale server / xammp / htdocs een map. Hier kun je elke naam aangeven, maar het handigste is waarschijnlijk de naam van je toekomstige website, dit is dan inclusief .nl Als voorbeeld kan zo’n map heten: stoelentekoop.nl Verderop in de cursus zal de lokale website naar je host worden getransporteerd. Al je  foto’s zijn dan al gelinkt aan je lokale map.
 • Unzip de download naar de map in je server
 • volg de 5 installatie stappen van WordPress worden ook uitgebreid besproken en getoond in de video
  • database aanmaken in MySQL –> in de phpMyAdmin kun je dit gemakkelijk aanmaken
  • user name van je MySQL, met XAMPP is dit normaal gesproken root
  • user passwoord van je MySQL
  • servernaam. met XAMPP is dit normaal gesproken localhost
  • tabel prefix De naam wp kun je het beste in een andere naam veranderen

Verder wordt de website van de editor Notepad ++ getoond: https://notepad-plus-plus.org/

Nu is de MySQl mischien wat verwarrend en deze wordt geopend met phpMyAdmin hiervoor heb je een user naam voor nodig. Dit is bij Xammp standaard root maar dit kun je eventueel veranderen. Het paswoord heb je al in video 1 aangemaakt

In de phpMyAdmin kun je nu verschillende databases aanmaken. Deze staan links in je scherm. In de video laat ik dit zien en de nieuwe database zal leeg zijn. Pas als WordPress zichzelf installeert zullen hierin tabellen terecht komen. Deze tabellen gebruiken een  prefix. Het beste is de wp te veranderen in een andere naam.

WordPress cursus links

Ik heb niet van elke video in deze cursus een bericht gemaakt, maar wel zijn alle video’s op 1 pagina verzameld.

Andere berichten zijn:

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Gilles van der Meij

Gilles van der Meij

Mijn naam is Gilles. Ik ben eigenaar van het WordPress ontwerp kantoor in hartje Delft. Ik maak nieuwe bedrijf websites. Maak je liever zelf je website? Ik geef een online WordPress cursus

De laatste blogs

Hoe schrijf je een verkooppagina?

Een verkooppagina schijven is eigenlijk een marketing op 1 bladzijde. Je kunt je verkoopverhaal in 3 hoofdstukken indelen. verzin een probleem overtuig je klant dat ze dat probleem hebben verkoop de oplossing als een product Verzin een probleem Als je uit een vliegtuig op 1 kilometer hoogte stapt en je komt er na een paar

Lees verder »
mijn positie in Google behouden met nieuw website ontwerp

Positie in Google behouden met een nieuw ontworpen website (re-design)

Bij een nieuwe website je positie in Google behouden is belangrijk om de toevoer van nieuwe klanten te blijven garanderen. Om niet uit Google’s ranking te vallen., moet je de oude website pagina’s stuk voor stuk doorlinken met een 301. Zo voorkom je de 404’s, het verliezen van je backlinks en het verlies van je interne link waarde. En daarmee voorkom je een grote daling in Google.

Lees verder »
Scroll naar top