WordPress Dashboard – cursus deel 3

In deel 3 van de cursus wordt de WordPress dashboard even doorgenomen. WordPress bestaat uit 3 onderdelen:

  • het programma, welke we in deel 2 hebben gedownload
  • de thema voor het uiterlijk van de website
  • de plugins om extra functionaliteit van de website

In het dashboard van deze CMS (content management system) kan alles geregeld worden. Als je begint met een nieuwe website zijn natuurlijk de pagina, berichten belangrijk. Wanneer gebruik je wat. Een makkelijke handreiking is om de pagina’s te gebruiken voor het commerciële voorstellen van je bedrijf en de berichten te gebruiken als aparte artikelen, dus als een blog.

Ook zaken als een plugin of een thema laden wordt vanuit het dashboard geregeld. Het thema is voornamelijk bedoeld om het uiterlijk van de website te bepalen. Dit kan onderhand van alles zijn. Zeker als je weet dat 25% van het web bestaat uit WordPress websites. En tegenwoordig is dit niet meer zo 1,2,3 aan het uiterlijk van een website te zien, of het nu wel of niet uit WordPress bestaat.

De plugins zijn bedoeld voor de functionaliteit bedoeld. Een thema zou deze niet ingebakken moeten hebben, anders kun je een probleem krijgen als je op een gegeven moment een nieuw thema wil aanschaffen.

WordPress cursus links

Ik heb niet van elke video in deze cursus een bericht gemaakt, maar wel zijn alle video’s op 1 pagina verzameld.

Andere berichten zijn:

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Gilles van der Meij

Gilles van der Meij

Mijn naam is Gilles. Ik ben eigenaar van het WordPress ontwerp kantoor in hartje Delft. Ik maak nieuwe bedrijf websites. Maak je liever zelf je website? Ik geef een online WordPress cursus

De laatste blogs

Hoe schrijf je een verkooppagina?

Een verkooppagina schijven is eigenlijk een marketing op 1 bladzijde. Je kunt je verkoopverhaal in 3 hoofdstukken indelen. verzin een probleem overtuig je klant dat ze dat probleem hebben verkoop de oplossing als een product Verzin een probleem Als je uit een vliegtuig op 1 kilometer hoogte stapt en je komt er na een paar

Lees verder »
mijn positie in Google behouden met nieuw website ontwerp

Positie in Google behouden met een nieuw ontworpen website (re-design)

Bij een nieuwe website je positie in Google behouden is belangrijk om de toevoer van nieuwe klanten te blijven garanderen. Om niet uit Google’s ranking te vallen., moet je de oude website pagina’s stuk voor stuk doorlinken met een 301. Zo voorkom je de 404’s, het verliezen van je backlinks en het verlies van je interne link waarde. En daarmee voorkom je een grote daling in Google.

Lees verder »
Scroll naar top