Maak een computer server met Xammp

Als je WordPress in je computer wil aanpassen dan moet je een server met Xammp maken. Xammp is een computer programma en met een paar klikken kun je het installeren op je eigen computer.

WordPress is geschreven met PHP hetgeen een server taal is. Hiervoor heb je een server nodig. Alle pagina’s en berichten als data in de databank MySQL bewaard.

voordelen van een lokale computer server met Xammp

  • Offline een back-up van je WordPress site hebben
  • Offline je WordPress site ontwerpen
  • Offline je WordPress plugins testen
  • Offline kun je in de databank kijken

 

 

het installeren van Xammp

Ga naar Xammp homepage en klik op de juiste link: Windows, Linux of Ios. Na het downloaden kun je het installeren door een dubbel klik. De installer start automatisch en zal zelf een map aanmaken direct onder C. Je kunt dit nog veranderen als je dat wilt.

Na de installatie kun je de Xampp control panel in de map CXammp vinden. Klik op het starten van

  1. Apache
  2. MySQL

Nu is de lokale server en data bank gestart. In de browser kun je nu http://localhost/xammp in tikken om de welkomspagina te openen. Hier kun je ook de wachtwoorden instellen voor de server en de databank.

De localhost doet hetzelfde als je normale host server en kijkt in de map htdocs. Je kunt hier xammp invinden en je kunt hier een nieuwe folder maken om een wordpress site te starten. Dit wordt in de volgende blogpagina besproken

WordPress cursus links

Ik heb niet van elke video in deze cursus een bericht gemaakt, maar wel zijn alle video’s op 1 pagina verzameld.

Andere berichten zijn:

 

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Gilles van der Meij

Gilles van der Meij

Mijn naam is Gilles. Ik ben eigenaar van het WordPress ontwerp kantoor in hartje Delft. Ik maak nieuwe bedrijf websites. Maak je liever zelf je website? Ik geef een online WordPress cursus

De laatste blogs

Hoe schrijf je een verkooppagina?

Een verkooppagina schijven is eigenlijk een marketing op 1 bladzijde. Je kunt je verkoopverhaal in 3 hoofdstukken indelen. verzin een probleem overtuig je klant dat ze dat probleem hebben verkoop de oplossing als een product Verzin een probleem Als je uit een vliegtuig op 1 kilometer hoogte stapt en je komt er na een paar

Lees verder »
mijn positie in Google behouden met nieuw website ontwerp

Positie in Google behouden met een nieuw ontworpen website (re-design)

Bij een nieuwe website je positie in Google behouden is belangrijk om de toevoer van nieuwe klanten te blijven garanderen. Om niet uit Google’s ranking te vallen., moet je de oude website pagina’s stuk voor stuk doorlinken met een 301. Zo voorkom je de 404’s, het verliezen van je backlinks en het verlies van je interne link waarde. En daarmee voorkom je een grote daling in Google.

Lees verder »
Scroll naar top