Om de style te veranderen in je thema, heb je verschillende opties. Een van de opties is om hier een kind thema voor te gebruiken.
De style wordt geschreven met behulp van een CSS style file. Je kunt welliswaar nog steeds style direct in de HTML file schrijven, maar dit wordt toch wel een beetje als ouderwets gezien. Zeker nu elke website responsive moet zijn is het beter om maar gewoon in een css stylesheet te schrijven.
In de CSS leest de browser van boven naar beneden en het laatste wat hij leest wordt dan getoond. Met een kindthema wordt de nieuwe stylesheet dus na het originele thema geladen
Een paar jaar geleden was alleen een verwijzing met de css import genoeg en hoewel deze nog steeds werkt wordt er in de codex toch ook over een php function file gesproken als beste oplossing.
Zodra je wat verder komt in werken met WordPress, dan zul je mischien wel hooks en filters gaan gebruiken of zelfs widgetgebieden toevoegen. Dit alles kun je in de function php file regelen.
De code die ik copieer in de video komt van WordPress codex
Een screenshot toevoegen aan je kind thema
Je kunt het eenvoudigste een copy van de oorspronkelijke screenshot foto maken en deze dan wat tekst meegeven zodat je weet dat dit je kindthema is. Normaal gesproken is het toch alleen zichtbaar in je eigen administratie.
De naam van de foto is dan screenshot.png of screenshot.jpg
Code voor stylesheet en functions kun je het beste van de wordpress codex copieren
WordPress cursus links
Ik heb niet van elke video in deze cursus een bericht gemaakt, maar wel zijn alle video’s op 1 pagina verzameld.
Andere berichten zijn: