3 Marketing plugin voor WordPress

Een marketing plugin voor WordPress is tegnwoordig meer een must dan ooit tevoren. Via een modal ofwel pop-up kun je de bezoekers verleiden met iets gratis in ruil voor hun email adres.

Op deze pagina leg ik uit, welke gratis plugins ik met voorkeur gebruik om emails te verwerven. Heb je een hoger marketing budget dan kun je ook over een betaalde plugin nadenken. Deze zijn echter niet altijd goedkoop.

pop-ups

De popup plugin die ik gebruik heet popup maker.  Deze werkt met een gewone pagina. Dus als je een pagina mooi kunt maken, dan lukt dit ook met je pop-up.

Enkele gebruiksvoordelen van deze marketing plugin op een rij:

  • oneindig veel mogelijk pop-up te maken
  • automatische pop-ups met instelbare tijdsvertraging
  • bijna exit pop-up
  • click to open pop-ups
  • cookies aan te maken om de frequentie te regelen
  • wel of niet op de mobiel
  • op welke pagina / bericht in te stellen
  • te combineren met elke shortcode, zoals van je formulier plugin of b.v. Mailchimp plugin
  • er zijn 5 thema’s voor geprogrameerd die je ook makkelijk zelf nog eens kan aanpassen

Deze marketing plugin voor WordPress is echt super. Eerlijk gezegd had ik de mogelijkheden onderschat toen ik het een jaar geleden gebruikte om video’s als een pop-up te maken. Maar in januari 2017 heb ik de website voor Xinaps.com gemaakt en daar was email lijst aanleggen een belangrijk onderdeel voor de website.

Formulier maken met Ninja

Als formulier gebruik ik vaak Ninja Forms. Deze gratis plugin is erg flexibel. Het zend emails naar de ontvanger maar ook naar de inschrijver. Tevens kunt je direct iemand naar een e-boek of pagina sturen nadat het formulier is verstuurd. Erg handig dus. Een nadeel is dat Ninja Forms meestal wat CSS aanpassingen nodig heeft.

Het geheel kun je natuurlijk ook direct koppelen aan mailing service zoals Mailchimp. Hoe je alles insteld en wat voor mogelijkheden er allemaal zijn schrijf ik in een apart e-boek.

Bouw aan een automatische lijst

wordpress plugin mailchim for wordpress

Deze plugin maakt formulieren en zend de emailadress naar maichimp

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Gilles van der Meij

Gilles van der Meij

Mijn naam is Gilles. Ik ben eigenaar van het WordPress ontwerp kantoor in hartje Delft. Ik ontwerp nieuwe websites voor bedrijven en ik heb een online WordPress cursus gemaakt voor jou.

De laatste blogs

Hoe schrijf je een verkooppagina?

Een verkooppagina schijven is eigenlijk een marketing op 1 bladzijde. Je kunt je verkoopverhaal in 3 hoofdstukken indelen. verzin een probleem overtuig je klant dat ze dat probleem hebben verkoop de oplossing als een product Verzin een probleem Als je uit een vliegtuig op 1 kilometer hoogte stapt en je komt er na een paar

Lees verder »
mijn positie in Google behouden met nieuw website ontwerp

Positie in Google behouden met een nieuw ontworpen website (re-design)

Bij een nieuwe website je positie in Google behouden is belangrijk om de toevoer van nieuwe klanten te blijven garanderen. Om niet uit Google’s ranking te vallen., moet je de oude website pagina’s stuk voor stuk doorlinken met een 301. Zo voorkom je de 404’s, het verliezen van je backlinks en het verlies van je interne link waarde. En daarmee voorkom je een grote daling in Google.

Lees verder »
Scroll naar top