3 Marketing plugin voor WordPress

popupmaker plugin

Een marketing plugin voor WordPress is tegnwoordig meer een must dan ooit tevoren. Via een modal ofwel pop-up kun je de bezoekers verleiden met iets gratis in ruil voor hun email adres.

Op deze pagina leg ik uit, welke gratis plugins ik met voorkeur gebruik om emails te verwerven. Heb je een hoger marketing budget dan kun je ook over een betaalde plugin nadenken. Deze zijn echter niet altijd goedkoop.

pop-ups

De popup plugin die ik gebruik heet popup maker.  Deze werkt met een gewone pagina. Dus als je een pagina mooi kunt maken, dan lukt dit ook met je pop-up.

Enkele gebruiksvoordelen van deze marketing plugin op een rij:

  • oneindig veel mogelijk pop-up te maken
  • automatische pop-ups met instelbare tijdsvertraging
  • bijna exit pop-up
  • click to open pop-ups
  • cookies aan te maken om de frequentie te regelen
  • wel of niet op de mobiel
  • op welke pagina / bericht in te stellen
  • te combineren met elke shortcode, zoals van je formulier plugin of b.v. Mailchimp plugin
  • er zijn 5 thema’s voor geprogrameerd die je ook makkelijk zelf nog eens kan aanpassen

Deze marketing plugin voor WordPress is echt super. Eerlijk gezegd had ik de mogelijkheden onderschat toen ik het een jaar geleden gebruikte om video’s als een pop-up te maken. Maar in januari 2017 heb ik de website voor Xinaps.com gemaakt en daar was email lijst aanleggen een belangrijk onderdeel voor de website.

Formulier maken met Ninja

Als formulier gebruik ik vaak Ninja Forms. Deze gratis plugin is erg flexibel. Het zend emails naar de ontvanger maar ook naar de inschrijver. Tevens kunt je direct iemand naar een e-boek of pagina sturen nadat het formulier is verstuurd. Erg handig dus. Een nadeel is dat Ninja Forms meestal wat CSS aanpassingen nodig heeft.

Het geheel kun je natuurlijk ook direct koppelen aan mailing service zoals Mailchimp. Hoe je alles insteld en wat voor mogelijkheden er allemaal zijn schrijf ik in een apart e-boek.

Bouw aan een automatische lijst

wordpress plugin mailchim for wordpress

Deze plugin maakt formulieren en zend de emailadress naar maichimp

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Gilles van der Meij

Gilles van der Meij

Mijn naam is Gilles. Ik ben eigenaar van het WordPress ontwerp kantoor in hartje Delft. Ik ontwerp nieuwe websites voor bedrijven en ik heb een online WordPress cursus gemaakt voor jou.

De laatste blogs

beste lettertype voor je website

Lettertype kiezen voor je website

Het beste lettertype voor je website is afhankelijk van je bedrijf en wat je wilt uitdragen in je boodschap. Als je om je heen kijkt zul je merken dat een lettertype wordt gelinkt met een periode of een bedrijfstype. Een lettertype geeft emotie mee aan je tekst. Als je nieuw bent in het land van

Lees verder »
pagina kwaliteit PQ van je webpagina

Pagina kwaliteit (PQ) in Google

In 2021 heeft Google een SEO update uitgerold waarbij de pagina kwaliteit (PQ = page quality) van belang is. Bij een te lage kwaliteit van een pagina zal Google de pagina wel zien, maar niet opnemen in zijn zoekmachine index. Het niet opnemen in de index van Google betekent eigenlijk dat je pagina niet in

Lees verder »
Full site editor WordPress 5.9

WordPress 5.9 Full Site Editor

WordPress 5.9 is niet zo maar een kleine update. Nee, de lang aangekondigde full site editor (FSE) wordt hier geïntroduceerd. De FSE (full site editor) zie je alleen als het thema dit ook ondersteund. OP het moment van schrijven zijn dit er 45 van de 4500 gratis thema’s. Je kunt dit zien in de video.

Lees verder »
Scroll naar boven