vergelijk iDEAL of Internetkassa voor webwinkel

wordpress internetkassa webwinkel

Bij een webshop zul je betaal mogelijkheden moeten integreren. Afhankelijk van je doelgroep worden bepaalde mogelijkheden aangeschaft. Veel Nederlanders zijn aan iDEAL gewend. Paypal is ook in Nederland, maar helaas weinige gebruiken dit. Verkoop je echter in het buitenland dan zul je daar ook ietrs voor moeten aanbieden.  Voor een webwinkel heb je dus al snel meerdere betaalmogelijkeden nodig en kom je uit op een combinatie van iDEAl met een internetkassa.

iDEAL wordt volgens de website van ideal door de volgende banken aangebruikt. Dit betekent dat deze rekeninghouders kunnen betalen met iDEAL. Echter bieden deze banken niet allemaal een pakket aan om te integreren in de webwinkel. Met deze banken kun je via iDEAl betalen:

 • ABN AMRO Bank
 • Rabobank
 • ING Bank
 • SNS bank
 • ASN Bank
 • Knab
 • RegioBank
 • Triodos Bank
 • Van Lanschot Bankiers

Voorbeelden aanbieders van Ideal pakketen voor de internet webwinkel zijn:

De kosten van zo’n iDEAL only is in 3 verschillende kosten opgesplitst:

 1. entree kosten
 2. abonnementskosten
 3. transactiekosten

De tabellen zijn in november 2015 opgesteld en producten van banken hebben de neiging om ondoorzichtig en afhankelijk van het weer te zijn. De prijzen zullen dus varieren.

Ideal only ABN Rabo ING Mollie Pay Sisow Icepay
entree 0 € 100,-  0  0  0  0  0
abonnement 0 € 20,- € 20,-  0  0  0  €14,95
transactie € 0,60 €0,40 €0,50  €0,45 €0.39  €0,45  €0.29

Sommige PSP’s (payment service provider)  bieden naast een iDEAL oplossing ook nog een kassa aan met iDEAL combi pakket waardoor de klant meedere betaalmogelijkheden hebben:

De kosten van zo’n intenet kassa combinatie is slecht in een tabel te vergelijken. Alle hebben namelijk verschillende kassa inhoud. Afhankelijk van de hoeveelheid transacties per maand zullen de kosten per transactie afnemen

 1. abonnementskosten, vaste kosten per maand
 2. kassakosten, kosten per transactie
 3. betaalmethodetarief, een vast bedrag bij iDeal  / PayPal of percentage bij credit kaarten

De meeste aanbieders leveren ook het script aan. Deze kun je dan aan je pagina toevoegen. In sommige gevallen wordt er een plugin geleverd of je kunt een plugin van een derde partij aanschaffen.
De prijs van zo’n plugin staat los van de transactie kosten.

iDEAL of internetkassa keuze

Bedenk waar je publiek mee betaalt. Je hoeft het niet uitgebreid te doen. Bekijk wat andere internet winkels en je zult aan iDEAL eventueel aangevuld met een visa en mastercard voldoende hebben. Verder is voor he abonnement keuze belangrijk hoeveel transacties je per maand hebt. Bij veel transacties kan een abonnementsprijs snel terugverdiend zijn.

Laatste tip

Biedt niet teveel keuze aan in betalingsmogelijkheden.

Zet dan degene met de minste kosten boven aan in je lijstje. We klikken nu eenmaal graag op de bovenste

Hulp nodig bij je webshop. Ik bied op maat oplossingen. Zo be ik per uur te huur, maar kan ik ook tegen een vaste prijs een thema wisselen of een nieuwe webshop voor je opzetten.nieuwe webshop

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Gilles van der Meij

Gilles van der Meij

Mijn naam is Gilles. Ik ben eigenaar van het WordPress ontwerp kantoor in hartje Delft. Ik maak nieuwe bedrijf websites. Maak je liever zelf je website? Ik geef een online WordPress cursus

De laatste blogs

Hoe schrijf je een verkooppagina?

Een verkooppagina schijven is eigenlijk een marketing op 1 bladzijde. Je kunt je verkoopverhaal in 3 hoofdstukken indelen. verzin een probleem overtuig je klant dat ze dat probleem hebben verkoop de oplossing als een product Verzin een probleem Als je uit een vliegtuig op 1 kilometer hoogte stapt en je komt er na een paar

Lees verder »
mijn positie in Google behouden met nieuw website ontwerp

Positie in Google behouden met een nieuw ontworpen website (re-design)

Bij een nieuwe website je positie in Google behouden is belangrijk om de toevoer van nieuwe klanten te blijven garanderen. Om niet uit Google’s ranking te vallen., moet je de oude website pagina’s stuk voor stuk doorlinken met een 301. Zo voorkom je de 404’s, het verliezen van je backlinks en het verlies van je interne link waarde. En daarmee voorkom je een grote daling in Google.

Lees verder »
Scroll naar top