wordpress artikelen

Woocommmerce gerelateerde producten, upsells en cross sells

Woocommerce gerelateerde producten, upsells, cross sells en andere suggesties.

Wat is wat. En hoe stel je het in.

En een plugin idee om je gerelateerde producten op je pagina handmatig aan te passen.

 

Woocommerce gerelateerde producten

Gerelateerde producten bij productinstellingen, zie foto 

 

Door de kromme vertaling (d.d. jan 2019) zie je standaard bij een productinstellingen de tab met Gerelateerde producten staan (dus in de backend, zie bovenste foto).

Deze moet je niet verwarren met de gerelateerde producten op je product pagina zoals je klant deze ziet in de browser (zie onderste foto met de oorbellen).

Op de bovenste foto zie je naast de gerelateerde producten tab 3 mogelijkheden:

  1. Upsells
  2. Cross-sells
  3. Custom Related Products (deze staat niet standaard in de Woocommerce maar is door hiervoor is een extra plugin gebruikt)

 

1. Woocommerce Upsells ofwel Andere Suggesties.. 

 

Upsells kun je onder je product instellen. Op je Nederlandse webshop komen deze producten terecht onder het kopje …Andere Suggesties 

Andere suggesties staat op je product pagina.

De bedoeling is dat je hier een duurdere of grotere variant neerzet dan het product waar je bezoeker naar aan het kijken is. Als de klant dan over switcht naar dit grotere of duurdere product zal je meer met de verkoop verdienen. 

Bij upsells zet je dus alleen producten om je winstmarge per verkoop te verhogen.

 

 

woocommerce upsells is vertaald als andere suggesties...

2. Woocommerce Cross sells

 

Cross sells zie je niet onder je product staan. En dus ook niet op bovenstaande foto. Cross sells staat namelijk op de pagina als je gaat afrekenen. Dit wordt zo door de plugin van Woocommerce geregeld.

Bij cross sells kun je de klant verleiden tot een laatste moment aankoop. Bij gewone winkels zie je allerlei kleine zaken liggen bij de kassa. Deze liggen hier als een soort cross sell. 

In de webwinkel kun je bijvoorbeeld een bijpassend product aanbieden. Stel je verkoopt een hanger, dan zou je bijpassende oorbellen onder de cross sells kunnen tonen. Dit is natuurlijk maar een voorbeeld. Je zou ook gewoon een cadeau papier als cross sell kunnen aanbieden.  Dus voor een euro mooi ingepakt.

 

 

3. Gerelateerde producten zoals je deze onder je product ziet

 

Op bovenstaande foto met de oorbellen en hangers zie je het kopje “Gerelateerde producten”.  Deze term lijkt op de term zoals je deze bij de back end ziet. Dus bij de bovenste foto. 

Helaas zijn deze niet hetzelfde en geeft dit verwarring. 

Standaard laat Woocommerce hier producten zien uit dezelfde categorie. Tenminste dat hoop je. Standaard heb je hier dan ook geen invloed op. 

Gelukkig zijn er verschillende plugins die je kunt gebruiken om deze gerelateerde producten naar je hand te zetten. 

Op de bovenste foto zie je de kolom “Custom related products”. Hier kun je net zoals bij upsells en cross sells zelf je producten laten zien. De plugin die ik gebruik hebt is https://nl.wordpress.org/plugins/woo-custom-related-products/

 

 

 

Andere artikelen over WordPress

emailspam WordPress website oplossen

wordpress artikelen Emailspam van WordPress website oplossenEmailspam oplossen / voorkomen is niet zo moeilijk als je waarschijnlijk denkt. Veel spam wordt door robots verstuurd. Om de meest gangbare robot emailspam te voorkomen in elk WordPress formulier is:  ...

Lees meer

Kolommen maken in WordPress

wordpress artikelen Kolommen maken in WordPress met GutenbergKolommen maken in WordPress 5.0 is nu wel heel makkelijk. Hieronder zie je een video hoe je dit doet.  Video: Kolommen maken in WordPress met GutenbergDe kolommen in de editor heeft grote voordelenVeel...

Lees meer

WordPress menu aanpassen

wordpress artikelen WordPress Menu AanpassenWaarom moet ik pagina's maken om een menu te maken in WordPress? Dat is de vraag die ik gisteren tijdens mijn WordPress training kreeg. Een menu in WordPress is niets anders dan een verzameling van pagina's. Of beter nog....

Lees meer

WordPress vragen?

Problemen je website?

Gratis cursus WordPress

Ontvang deze gratis WordPress cursus. Met veel achtergrond technieken.

Daarnaast krijg je wekelijks een tip in je mailbox over WordPress.

  

Je krijgt de WordPress cursus in de tweede email. In de eerste moet je het email adres verifiëren.