Woocommerce gerelateerde producten versus upsells en cross sells

Woocommerce gerelateerde producten, upsells, cross sells en andere suggesties.

Wat is wat. En hoe stel je het in.

En een plugin idee om je gerelateerde producten op je pagina handmatig aan te passen.

Gerelateerde producten bij productinstellingen, zie foto

Door de kromme vertaling (d.d. jan 2019) zie je standaard bij een productinstellingen de tab met Gerelateerde producten staan (dus in de backend, zie bovenste foto).

Deze moet je niet verwarren met de gerelateerde producten op je product pagina zoals je klant deze ziet in de browser (zie onderste foto met de oorbellen).

Op de bovenste foto zie je naast de gerelateerde producten tab 3 mogelijkheden:

  1. Upsells
  2. Cross-sells
  3. Custom Related Products (deze staat niet standaard in de Woocommerce maar is door hiervoor is een extra plugin gebruikt)

1. Woocommerce Upsells ofwel Andere Suggesties..

Upsells kun je onder je product instellen. Op je Nederlandse webshop komen deze producten terecht onder het kopje …Andere Suggesties

Andere suggesties staat op je product pagina.

De bedoeling is dat je hier een duurdere of grotere variant neerzet dan het product waar je bezoeker naar aan het kijken is. Als de klant dan over switcht naar dit grotere of duurdere product zal je meer met de verkoop verdienen.

Bij upsells zet je dus alleen producten om je winstmarge per verkoop te verhogen.

2. Woocommerce Cross sells

Cross sells zie je niet onder je product staan. En dus ook niet op bovenstaande foto. Cross sells staat namelijk op de pagina als je gaat afrekenen. Dit wordt zo door de plugin van Woocommerce geregeld.

Bij cross sells kun je de klant verleiden tot een laatste moment aankoop. Bij gewone winkels zie je allerlei kleine zaken liggen bij de kassa. Deze liggen hier als een soort cross sell.

In de webwinkel kun je bijvoorbeeld een bijpassend product aanbieden. Stel je verkoopt een hanger, dan zou je bijpassende oorbellen onder de cross sells kunnen tonen. Dit is natuurlijk maar een voorbeeld. Je zou ook gewoon een cadeau papier als cross sell kunnen aanbieden.  Dus voor een euro mooi ingepakt.

3. Gerelateerde producten zoals je deze onder je product ziet

Op bovenstaande foto met de oorbellen en hangers zie je het kopje “Gerelateerde producten”.  Deze term lijkt op de term zoals je deze bij de back end ziet. Dus bij de bovenste foto.

Helaas zijn deze niet hetzelfde en geeft dit verwarring.

Standaard laat Woocommerce hier producten zien uit dezelfde categorie. Tenminste dat hoop je. Standaard heb je hier dan ook geen invloed op.

Gelukkig zijn er verschillende plugins die je kunt gebruiken om deze gerelateerde producten naar je hand te zetten.

Op de bovenste foto zie je de kolom “Custom related products”. Hier kun je net zoals bij upsells en cross sells zelf je producten laten zien. De plugin die ik gebruik hebt is https://nl.wordpress.org/plugins/woo-custom-related-products/

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Gilles van der Meij

Gilles van der Meij

Mijn naam is Gilles. Ik ben eigenaar van het WordPress ontwerp kantoor in hartje Delft. Ik ontwerp nieuwe websites voor bedrijven en ik heb een online WordPress cursus gemaakt voor jou.

De laatste blogs

Hoe schrijf je een verkooppagina?

Een verkooppagina schijven is eigenlijk een marketing op 1 bladzijde. Je kunt je verkoopverhaal in 3 hoofdstukken indelen. verzin een probleem overtuig je klant dat ze dat probleem hebben verkoop de oplossing als een product Verzin een probleem Als je uit een vliegtuig op 1 kilometer hoogte stapt en je komt er na een paar

Lees verder »
mijn positie in Google behouden met nieuw website ontwerp

Positie in Google behouden met een nieuw ontworpen website (re-design)

Bij een nieuwe website je positie in Google behouden is belangrijk om de toevoer van nieuwe klanten te blijven garanderen. Om niet uit Google’s ranking te vallen., moet je de oude website pagina’s stuk voor stuk doorlinken met een 301. Zo voorkom je de 404’s, het verliezen van je backlinks en het verlies van je interne link waarde. En daarmee voorkom je een grote daling in Google.

Lees verder »
Scroll naar top