webwinkel studio

Woocommerce gerelateerde producten versus upsells en cross sells

related products upsells and cross sells

Woocommerce gerelateerde producten, upsells, cross sells en andere suggesties.

Wat is wat. En hoe stel je het in.

En een plugin idee om je gerelateerde producten op je pagina handmatig aan te passen.

Gerelateerde producten bij productinstellingen, zie foto

Door de kromme vertaling (d.d. jan 2019) zie je standaard bij een productinstellingen de tab met Gerelateerde producten staan (dus in de backend, zie bovenste foto).

Deze moet je niet verwarren met de gerelateerde producten op je product pagina zoals je klant deze ziet in de browser (zie onderste foto met de oorbellen).

Op de bovenste foto zie je naast de gerelateerde producten tab 3 mogelijkheden:

  1. Upsells
  2. Cross-sells
  3. Custom Related Products (deze staat niet standaard in de Woocommerce maar is door hiervoor is een extra plugin gebruikt)

1. Woocommerce Upsells ofwel Andere Suggesties..

Upsells kun je onder je product instellen. Op je Nederlandse webshop komen deze producten terecht onder het kopje …Andere Suggesties

Andere suggesties staat op je product pagina.

De bedoeling is dat je hier een duurdere of grotere variant neerzet dan het product waar je bezoeker naar aan het kijken is. Als de klant dan over switcht naar dit grotere of duurdere product zal je meer met de verkoop verdienen.

Bij upsells zet je dus alleen producten om je winstmarge per verkoop te verhogen.

2. Woocommerce Cross sells

Cross sells zie je niet onder je product staan. En dus ook niet op bovenstaande foto. Cross sells staat namelijk op de pagina als je gaat afrekenen. Dit wordt zo door de plugin van Woocommerce geregeld.

Bij cross sells kun je de klant verleiden tot een laatste moment aankoop. Bij gewone winkels zie je allerlei kleine zaken liggen bij de kassa. Deze liggen hier als een soort cross sell.

In de webwinkel kun je bijvoorbeeld een bijpassend product aanbieden. Stel je verkoopt een hanger, dan zou je bijpassende oorbellen onder de cross sells kunnen tonen. Dit is natuurlijk maar een voorbeeld. Je zou ook gewoon een cadeau papier als cross sell kunnen aanbieden.  Dus voor een euro mooi ingepakt.

3. Gerelateerde producten zoals je deze onder je product ziet

Op bovenstaande foto met de oorbellen en hangers zie je het kopje “Gerelateerde producten”.  Deze term lijkt op de term zoals je deze bij de back end ziet. Dus bij de bovenste foto.

Helaas zijn deze niet hetzelfde en geeft dit verwarring.

Standaard laat Woocommerce hier producten zien uit dezelfde categorie. Tenminste dat hoop je. Standaard heb je hier dan ook geen invloed op.

Gelukkig zijn er verschillende plugins die je kunt gebruiken om deze gerelateerde producten naar je hand te zetten.

Op de bovenste foto zie je de kolom “Custom related products”. Hier kun je net zoals bij upsells en cross sells zelf je producten laten zien. De plugin die ik gebruik hebt is https://nl.wordpress.org/plugins/woo-custom-related-products/

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Gilles van der Meij

Gilles van der Meij

Mijn naam is Gilles. Ik ben eigenaar van het WordPress ontwerp kantoor in hartje Delft. Ik ontwerp nieuwe websites voor bedrijven en ik heb een online WordPress cursus gemaakt voor jou.

De laatste blogs

beste lettertype voor je website

Lettertype kiezen voor je website

Het beste lettertype voor je website is afhankelijk van je bedrijf en wat je wilt uitdragen in je boodschap. Als je om je heen kijkt zul je merken dat een lettertype wordt gelinkt met een periode of een bedrijfstype. Een lettertype geeft emotie mee aan je tekst. Als je nieuw bent in het land van

Lees verder »
pagina kwaliteit PQ van je webpagina

Pagina kwaliteit (PQ) in Google

In 2021 heeft Google een SEO update uitgerold waarbij de pagina kwaliteit (PQ = page quality) van belang is. Bij een te lage kwaliteit van een pagina zal Google de pagina wel zien, maar niet opnemen in zijn zoekmachine index. Het niet opnemen in de index van Google betekent eigenlijk dat je pagina niet in

Lees verder »
Full site editor WordPress 5.9

WordPress 5.9 Full Site Editor

WordPress 5.9 is niet zo maar een kleine update. Nee, de lang aangekondigde full site editor (FSE) wordt hier geïntroduceerd. De FSE (full site editor) zie je alleen als het thema dit ook ondersteund. OP het moment van schrijven zijn dit er 45 van de 4500 gratis thema’s. Je kunt dit zien in de video.

Lees verder »
Scroll naar boven

WP Cursus online

Bekijk 4 gratis video’s van de online WordPress cursus.

In de cursus zet je een WordPress website op met gratis tools.