webwinkel studio

Kolommen maken in WordPress

kolommen

Kolommen maken in Gutenberg WordPress 5.0 is makkelijk. Hieronder zie je een video hoe je dit doet.

Video: Kolommen maken in WordPress met Gutenberg

De kolommen in de editor heeft grote voordelen

Veel mensen die niet overstappen op de nieuwe Gutenberg missen volgens mij veel voordelen.

Zo hebben veel thema’s alleen maar een mooie voorpagina.  Al je verkoop pagina’s worden dan min of meer recht toe pagina’s met misschien een kolom en wat widgets ernaast.

Met Gutenberg kun je nu elke pagina net zo maken als de voor pagina. Zo kun je veel creatiever met je eigen website worden. De eeuwige sidebar op je verkooppagina’s kun je nu voorgoed vergeten. Mensen zijn daar namelijk al een paar jaar op uitgekeken.

In het nieuwe thema twentynineteen staat de zijbar zelfs standaard onderaan. Je kun het daar gebruiken al een soort footer, met bijv. je adres gegevens.

Mooie pagina brede foto’s met de nieuwe WordPress editor

Aan het einde van de video zie je nog hoe je een foto pagina breed maakt. Hoe leuk is dat! De editor zet dus een hele grote stap naar een professioneel thema zoals Divi en Elementor.

Ik ben benieuwd naar de toekomst van de editor. Zou en binnenkort ook een achtergrond foto mogelijk zijn? Op een achtergrond foto kun je namelijk tekst op de voorgrond kwijt. Nu heb je dat misschien niet direct nodig en kun je die nog uit je thema halen.

Wist je dat je ook widgets en shortcode kunt plaatsen?

Okay shortcode kon natuurlijk altijd al. Maar zo maar een widget in een van je kolommen plaatsen. Dat kon nog niet. Daar hebben trouwens heel veel tthema’s problemen mee. Nu staat de weg open naar nog meer leuks.

De laadsnelheid van een pagina met Gutenberg is trouwens standaard snel

Niet onbelangrijk voor de klantvriendelijkheid. Een snellere pagina’s maakt je lezers blij. En dus ook Google.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Gilles van der Meij

Gilles van der Meij

Mijn naam is Gilles. Ik ben eigenaar van het WordPress ontwerp kantoor in hartje Delft. Ik ontwerp nieuwe websites voor bedrijven en ik heb een online WordPress cursus gemaakt voor jou.

De laatste blogs

beste lettertype voor je website

Lettertype kiezen voor je website

Het beste lettertype voor je website is afhankelijk van je bedrijf en wat je wilt uitdragen in je boodschap. Als je om je heen kijkt zul je merken dat een lettertype wordt gelinkt met een periode of een bedrijfstype. Een lettertype geeft emotie mee aan je tekst. Als je nieuw bent in het land van

Lees verder »
pagina kwaliteit PQ van je webpagina

Pagina kwaliteit (PQ) in Google

In 2021 heeft Google een SEO update uitgerold waarbij de pagina kwaliteit (PQ = page quality) van belang is. Bij een te lage kwaliteit van een pagina zal Google de pagina wel zien, maar niet opnemen in zijn zoekmachine index. Het niet opnemen in de index van Google betekent eigenlijk dat je pagina niet in

Lees verder »
Full site editor WordPress 5.9

WordPress 5.9 Full Site Editor

WordPress 5.9 is niet zo maar een kleine update. Nee, de lang aangekondigde full site editor (FSE) wordt hier geïntroduceerd. De FSE (full site editor) zie je alleen als het thema dit ook ondersteund. OP het moment van schrijven zijn dit er 45 van de 4500 gratis thema’s. Je kunt dit zien in de video.

Lees verder »
Scroll naar boven

WP Cursus online

Bekijk 4 gratis video’s van de online WordPress cursus.

In de cursus zet je een WordPress website op met gratis tools.