Kolommen maken in WordPress

Kolommen maken in Gutenberg WordPress 5.0 is makkelijk. Hieronder zie je een video hoe je dit doet.

Video: Kolommen maken in WordPress met Gutenberg

De kolommen in de editor heeft grote voordelen

Veel mensen die niet overstappen op de nieuwe Gutenberg missen volgens mij veel voordelen.

Zo hebben veel thema’s alleen maar een mooie voorpagina.  Al je verkoop pagina’s worden dan min of meer recht toe pagina’s met misschien een kolom en wat widgets ernaast.

Met Gutenberg kun je nu elke pagina net zo maken als de voor pagina. Zo kun je veel creatiever met je eigen website worden. De eeuwige sidebar op je verkooppagina’s kun je nu voorgoed vergeten. Mensen zijn daar namelijk al een paar jaar op uitgekeken.

In het nieuwe thema twentynineteen staat de zijbar zelfs standaard onderaan. Je kun het daar gebruiken al een soort footer, met bijv. je adres gegevens.

Mooie pagina brede foto’s met de nieuwe WordPress editor

Aan het einde van de video zie je nog hoe je een foto pagina breed maakt. Hoe leuk is dat! De editor zet dus een hele grote stap naar een professioneel thema zoals Divi en Elementor.

Ik ben benieuwd naar de toekomst van de editor. Zou en binnenkort ook een achtergrond foto mogelijk zijn? Op een achtergrond foto kun je namelijk tekst op de voorgrond kwijt. Nu heb je dat misschien niet direct nodig en kun je die nog uit je thema halen.

Wist je dat je ook widgets en shortcode kunt plaatsen?

Okay shortcode kon natuurlijk altijd al. Maar zo maar een widget in een van je kolommen plaatsen. Dat kon nog niet. Daar hebben trouwens heel veel tthema’s problemen mee. Nu staat de weg open naar nog meer leuks.

De laadsnelheid van een pagina met Gutenberg is trouwens standaard snel

Niet onbelangrijk voor de klantvriendelijkheid. Een snellere pagina’s maakt je lezers blij. En dus ook Google.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Gilles van der Meij

Gilles van der Meij

Mijn naam is Gilles. Ik ben eigenaar van het WordPress ontwerp kantoor in hartje Delft. Ik ontwerp nieuwe websites voor bedrijven en ik heb een online WordPress cursus gemaakt voor jou.

De laatste blogs

Hoe schrijf je een verkooppagina?

Een verkooppagina schijven is eigenlijk een marketing op 1 bladzijde. Je kunt je verkoopverhaal in 3 hoofdstukken indelen. verzin een probleem overtuig je klant dat ze dat probleem hebben verkoop de oplossing als een product Verzin een probleem Als je uit een vliegtuig op 1 kilometer hoogte stapt en je komt er na een paar

Lees verder »
mijn positie in Google behouden met nieuw website ontwerp

Positie in Google behouden met een nieuw ontworpen website (re-design)

Bij een nieuwe website je positie in Google behouden is belangrijk om de toevoer van nieuwe klanten te blijven garanderen. Om niet uit Google’s ranking te vallen., moet je de oude website pagina’s stuk voor stuk doorlinken met een 301. Zo voorkom je de 404’s, het verliezen van je backlinks en het verlies van je interne link waarde. En daarmee voorkom je een grote daling in Google.

Lees verder »
Scroll naar top