Redirection WordPress plugin video

redirection wordpress plugin met rankmath

Soms ben je van mening dat je pagina een nieuwe URL nodig hebt. Bijvoorbeeld om iets beter te ranken met je pagina.

Tenslotte vertelt elke SEO plugin zoals Yoast of Rank Math je dat de zoekterm in de URL nodig is. Het vernoemen van de pagina permalink / URL of slug (dit zijn allemaal andere namen voor hetzelfde, geeft wel fouten als je intern er heen gelinkt hebt. Je moet dus een systeem hebben om deze linken werkend te houden.

Je doet dit aan de hand van redirection.

Redirection kun je op de volgende manieren doen:

  1. handmatig in de htaccess file. Niet zo makkelijk eigenlijk
  2. met een aparte plugin Redirection
  3. met de betaalde SEO plugin van Yoast
  4. met de gratis SEO plugin van Rank Math

Hieronder in de YouTube video laat ik alle redirection mogelijkheden in de Rank Math plugin zien.

Als je de Rank Math SEO plugin upload vanuit WordPress dan staat deze standaard in de “easy mode”. Ga naar de Rank Math dashboard en klik rechts boven in de pagina op “Advanced mode”

Dit klinkt meteen ingewikkeld maar dat valt mee. Rank Math heeft standaard 10 hoofdonderwerpen in de “easy mode”. In de “Advanced Mode” krijg je er 7 bij. Een ervan is de redirection mogelijkheid.

Je moet de redirection mogelijkheid activeren. Je krijgt daarna de tab redirection daarna ook in je WordPress dashboard te zien. Onder deze tab kun je aparte link een redirection geven. Zelf kies ik hierbij dan altijd voor de 301 optie.

Ook onder de general tab, direct onder de Rank Math dashboard tab zie je een algemene instelling voor de redirection tevoorschijn komen. Standaard staat de 404 pagina ingesteld, maar je kunt nu ook de home pagina of een aangepaste pagina aanwijzen voor alle pagina’s die niet meer worden gevonden. Hoe mooi is dat.

Nog een mooie optie die op het eind van de video wordt besproken is de automatische creatie van een redirection link. Dus als jij je permalink toevallig hebt verandert dan kan bij de juiste instelling de redirection automatisch worden aangelegd. Zeg maar dag tegen alle ongewenste 404’s op je pagina.

In bovengenoemde video komen alle opties uitgebreid aan de orde. De tijden voor het zoeken van een goede redirection plugin zijn nu voorbij.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Gilles van der Meij

Gilles van der Meij

Mijn naam is Gilles. Ik ben eigenaar van het WordPress ontwerp kantoor in hartje Delft. Ik maak nieuwe bedrijf websites. Maak je liever zelf je website? Ik geef een online WordPress cursus

De laatste blogs

beste lettertype voor je website

Lettertype kiezen voor je website

Het beste lettertype voor je website is afhankelijk van je bedrijf en wat je wilt uitdragen in je boodschap. Als je om je heen kijkt zul je merken dat een lettertype wordt gelinkt met een periode of een bedrijfstype. Een lettertype geeft emotie mee aan je tekst. Als je nieuw bent in het land van

Lees verder »
pagina kwaliteit PQ van je webpagina

Pagina kwaliteit (PQ) in Google

In 2021 heeft Google een SEO update uitgerold waarbij de pagina kwaliteit (PQ = page quality) van belang is. Bij een te lage kwaliteit van een pagina zal Google de pagina wel zien, maar niet opnemen in zijn zoekmachine index. Het niet opnemen in de index van Google betekent eigenlijk dat je pagina niet in

Lees verder »
Full site editor WordPress 5.9

WordPress 5.9 Full Site Editor

WordPress 5.9 is niet zo maar een kleine update. Nee, de lang aangekondigde full site editor (FSE) wordt hier geïntroduceerd. De FSE (full site editor) zie je alleen als het thema dit ook ondersteund. OP het moment van schrijven zijn dit er 45 van de 4500 gratis thema’s. Je kunt dit zien in de video.

Lees verder »
Scroll naar boven