Expat in Brunei
Website als Maandblad

Meij Design & Survey portfolio Wordpress met Genesis News Prs

Meij Design & Survey portfolio gebouwd met WordPress Genesis News Pro

Dit WordPress thema is voornamelijk geschikt voor als je heel veel blog artikelen hebt. Het is ingericht als een soort weekblad of dagblad. Als je zo veel weet te schrijven, is de kans groot dat je veel bezoekers trekt. Er is dan ook ruimte voor een advertentie in de kop van het thema vrij gelaten.

Hoewel deze website al 2 jaar geen nieuwe content krijgt, blijven de bezoekers komen. Door de inrichting van de voorpagina wordt er ook makkelijk doorgeklikt naar een blogbericht,

Plugin Genesis Tabs

De grote foto met de zeilboot is onderdeel van de plugin Genesis tabs. Aan de onderkant zie je en menu van 5 namen. Deze plugin maakt dus eigenlijk een extra menu m.b.v. grote foto’s. Je kunt zelfs een titel in de foto erbij maken. Het is dus eigenlijk een stilstaande tegenhanger van de sliders, die eigenlijk min of meer uitgestorven dienen te zijn. Al willen mensen die nog steeds heel graag. Zlef zet ik hem lager op de pagina, zodat hij niet teveel aandacht vraagt.

Zijbalk

Normaal gespoken zul je alleen bij winkels de zijbalk veelvuldig op de voorpagina zien, maar ook in dit ontwerp staat hij op de voorpagina. Hier kun je nog een advertentie kwijt. Verder kun je berchten nog eens extra uitlichten. Heb je een kleine winkel, dan kun je daar iets van laten zien. Uiteindlijk is deze zijbalk wel een aanvulling van al je berichten met foto op de voorpagina.

Foto’s

Net zoals bij webwinkels, moet je nadenken over de afmetingen van je foto. Zeker als deze op je hoofdpagina terugkomen. Natuurlijk zou je foto’s op de juiste afmetingen moeten uploaden, maar je kunt ze bij WordPress ook bij laten snijden tijdens de upload. Je kunt de afmetingen van je foto’s hier instellen: dashboard / instellingen /media. Daarnaast is de plugin WPsmush een aanrader (deze verkleint de foto een beetje zodat je website sneller wordt)

News Pro

Het thema News Pro is gebouwd met het framework Genesis van StudioPress en je kunt rustig de demo op hun website bekijken. Naast dit weekbladen thema hebben ze ook thema’s die hier veel op lijken:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Gilles van der Meij

Gilles van der Meij

Mijn naam is Gilles. Ik ben eigenaar van het WordPress ontwerp kantoor in hartje Delft. Ik ontwerp nieuwe websites voor bedrijven en ik heb een online WordPress cursus gemaakt voor jou.

Deel dit artikel :)

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Advertentie
snel wordpress thema Astra
Astra WordPress thema
Advertentie
knop om plugin Elementor te downladen
Elementor om zelf een mooie website te ontwerpen
Advertentie
rankmath
De SEO plugin van 2021
Advertentie
Multilingual WordPress

De laatste blogs

mijn positie in Google behouden met nieuw website ontwerp

Positie in Google behouden met een nieuw ontworpen website (re-design)

Bij een nieuwe website je positie in Google behouden is belangrijk om de toevoer van nieuwe klanten te blijven garanderen. Om niet uit Google’s ranking te vallen., moet je de oude website pagina’s stuk voor stuk doorlinken met een 301. Zo voorkom je de 404’s, het verliezen van je backlinks en het verlies van je interne link waarde. En daarmee voorkom je een grote daling in Google.

Lees verder »