portfolio: Bouwinspect
thema Genesis Aspire Pro

meij webdesign portfolio genesis aspire pro

 

Deze website is gemaakt met WordPress Genesis Aspire Pro. Een WordPress thema van 2016. De voorpagina bestaat uit heel wat widgetgebieden en is daarom ook vrij indeelbaar.

Natuurlijk wordt de mening van de klant in het ontwerp meegenomen en zodoende zijn er aardig wat zaken die verandert zijn in het orginele thema. Gedeeltelijk gebeurt dit in de function file, maar een groot gedeeelte gebeurt natuurlijk gewoon in de style sheet.

Zo zijn bijvoorbeeld de logo afmetingen aangepast. Hierdoor blijft het logo groot. De kleur van de navigatie balk inclusief het uiterlijk van de navigatie zijn aangepast naar de huiskleuren zoals die ook in het logo tevoorschijn komen. Dit herhaalt zich in de footer.

Icons

De icons hier komen van awesome font. Een website met heel veel icons. Je kunt in de function file zien hoe zoiets gedaan wordt.

In Nederland beter vindbaar

Om tegenwoordig beter vindbaar te zijn heb je een goede webhost nodig. Daarnaast is een SSL certificaat nodig en je website moet responsive zijn. Om een statische website responsive te maken, moet er code worden geschreven per bladzijde in de head en vaak ook in de naviagtie. Heb je veel pagina’s dan kan dit natuurlijk veel tijd gaan kosten. Heb je echter al een WordPress website dan hoeft alles maar 1-malig aangepast te worden en valt de tijd mee (en dus ook de kosten).

Lokaal beter vindbaar

Hiervoor heb ik schema.org gebruikt. Dit betekent dat er extra code om je adresgegevens wordt gebruikt. Hierdoor snapt een zoekmachine zoals Google beter waar het bedrijf zich precies bevind. Je kunt hier ook een aparte JSON file voor aanmaken

Contact gegevens klikbaar

Nu 50% van de mensen op de mobiel een oplossing zoekt, is het belangrijk dat het telefoonnummer klikbaar is. Zo hoeft de toekomstige klant alleen maar op die grote groene knop te drukken om te kunnen bellen. Ze zullen minder snel afhaken, omdat ze geen pen en papier nodig hebben om je nummer eerst op te schrijven, waarna ze het moeten intoetsen.

Beweging op de pagina

Ons menselijk brein schijnt het meeste alert te worden bij kleine bewegingen. Met dit WordPress thema wordt dit nagebootst door de parallax achtergrond foto’s en d.m.v. tekst die onderaan het scherm langszaam in beeld komt. Een paralalax effect is dat de achtergrondfoto niet op dezelfde snelheid scrolled als de voorgrond. Hierdoor wordt de illusie geschept dat de achtergrond foto zich iets verplaatst t.o.v. de voorgrond tekst. Het is echter zo subtiel, dat de meeste mensen het effect niet bewust zien (maar volgens onderzoek, wel onbewust).

WordPress Genesis Aspire Pro

Het thema wordt door studiopress verkocht. Het ontwerp zoals het is geworden is eind juli te zien op https://bouwinspect.nl

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Gilles van der Meij

Gilles van der Meij

Mijn naam is Gilles. Ik ben eigenaar van het WordPress ontwerp kantoor in hartje Delft. Ik ontwerp nieuwe websites voor bedrijven en ik heb een online WordPress cursus gemaakt voor jou.

Deel dit artikel :)

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Advertentie
snel wordpress thema Astra
Astra WordPress thema
Advertentie
knop om plugin Elementor te downladen
Elementor om zelf een mooie website te ontwerpen
Advertentie
rankmath
De SEO plugin van 2021
Advertentie
Multilingual WordPress

De laatste blogs

mijn positie in Google behouden met nieuw website ontwerp

Positie in Google behouden met een nieuw ontworpen website (re-design)

Bij een nieuwe website je positie in Google behouden is belangrijk om de toevoer van nieuwe klanten te blijven garanderen. Om niet uit Google’s ranking te vallen., moet je de oude website pagina’s stuk voor stuk doorlinken met een 301. Zo voorkom je de 404’s, het verliezen van je backlinks en het verlies van je interne link waarde. En daarmee voorkom je een grote daling in Google.

Lees verder »