Meijwebdesign.nl
Genesis Altitude Pro

Meij WebDesign portfolio gebouwd met WordPress Genesis Altitude Pro

Ik heb dit WordPress thema Genesis met Altitude Pro nu al weer ruim een jaar. Zelf vind ik het gebruikte font erg mooi. Zoals elk thema wordt het font via Google geladen, dus mocht je ooit een ander font willen, dan zijn dat aanpassingen die standaard meegenomen worden.

In dit thema heb ik trouwens niet heel veel in de function file verandert, omdat dit niet echt nodig was. De blokken op de voorpagina heb ik een andere achtergrond kleur gegeven. Hierbij heb ik de achtergrond foto’s na een half jaar uitgeschakeld. Op deze manier oogt de voorpagina simpeler van opbouw en weer helemaal fris.

Genesis Grid systeem

Zoals je mischien wel weet, heeft Genesis zijn eigen CSS grid systeem en ze wijzen in hun aantekeningen naar Bootstrap. Ik ga er dus van uit dat de blokken hetzelfde zijn gedefinieerd. Door dit gridsyteem is het heel makkelijk om blokken op je pagina te bouwen. Hetgeen ik dus ook meer en meer aan het doen ben. Zeker foto’s rightalign of leftalign komen vaak in de knoei met de tekst als je een kleiner scherm gebruik. Zet je echter alles in zijn eigen blok dan vloeien de blokken vanzelf naar een juiste plek.

Ik gebruik in dit thema een aparte css file voor de extra CSS die ik toepas. Deze komt bij mijn theme editor tevoorschijn omdat ik hem in de root, dus waar ook de style.css is te vinden heb geladen.

Icons

Je kunt de fonts gebruiken van WordPress zelf en je kunt ze makkelijk veranderen door de naar de pagina dashicons van WordPress te gaan. Je kunt daar op een icon klikken en dan de HTML waarde copieren. Klinkt simpel nietwaar? En dat is dan ook zo.

Genesis Library plugin

Voor het etaleren van boeken en thema’s heb ik de bibliotheek plugin van Genesis gebruikt. Tot nu toe bevalt me deze plugin erg goed. Er bestaat zelf een speciaal thema die rond dit plugin is gemaakt, genaamd Author Pro

Goed ik ben dus erg tevreden met dit thema Altitude Pro. Als je naar de demo gaat op StudioPress zie je dat er ook nog een scroll effect bestaat op de hoofdpagina. Erg mooi, maar dit efect heb ik niet gebruikt.

Genesis Portfolio plugin

Dit is de eerste pagina dit ik met deze plugin aan het opzetten ben. Op zich krijg je naast je pagina’s en berichten nog een mogelijkheid om portfolio items toe te voegen. Wel hand want zo hou je goed overzicht op je werk

Er wordt automatisch een portfolio pagina aangemaakt en je kunt deze terugvinden onder https://jouwdomeinnaam.nl/portfolio

Contact formulier

Dit thema raad de plugin van Ninja aan. Eigenlijk raad Genesis deze plugin aan voor al hun thema’s, toch zie je bij nieuwere thema’s de contact-7 plugin veel voorbij komen. Uiteindelijk wordt de vormgeving in de CSS vaak iets aangepast door de maker van het thema. Het is dus gewoon handig om zijn keuze te volgen.

Voor mijn zaken als WordPress website bouwer, maakt een contact formulier niet zoveel uit omdat de meeste toekomstige klanten graag eerst even per telefoon informeren.  Daarna gebruiken ze dan de emailgegevens zoals ik die heb genoteerd.

Wel een tip hierbij is, maak je telefoonnummer klikbaar. Meer dan 50% van de websites wordt per telefoon bezocht. Het is dus erg irritant als je niet op een telefoon nummer kunt klikken

De Footer

Voor de footer kun je altijd kiezen hoeveel kollomen je wilt gebruiken. Normaal komt een thema met voorgeprogameerde hoeveelheid kolommen. Zelf vind ik 4 kolommen bij de meeste websites mooi staan. Dit kun je in je template function file wijzigen. Natuurlijk moet daarna de CSS nog aangepast worden.

Een contact formulier in de footer is praktischer dan een aparte pagina

footer genesis with background picture

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Gilles van der Meij

Gilles van der Meij

Mijn naam is Gilles. Ik ben eigenaar van het WordPress ontwerp kantoor in hartje Delft. Ik ontwerp nieuwe websites voor bedrijven en ik heb een online WordPress cursus gemaakt voor jou.

Deel dit artikel :)

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Advertentie
snel wordpress thema Astra
Astra WordPress thema
Advertentie
knop om plugin Elementor te downladen
Elementor om zelf een mooie website te ontwerpen
Advertentie
rankmath
De SEO plugin van 2021
Advertentie
Multilingual WordPress

De laatste blogs

mijn positie in Google behouden met nieuw website ontwerp

Positie in Google behouden met een nieuw ontworpen website (re-design)

Bij een nieuwe website je positie in Google behouden is belangrijk om de toevoer van nieuwe klanten te blijven garanderen. Om niet uit Google’s ranking te vallen., moet je de oude website pagina’s stuk voor stuk doorlinken met een 301. Zo voorkom je de 404’s, het verliezen van je backlinks en het verlies van je interne link waarde. En daarmee voorkom je een grote daling in Google.

Lees verder »